Kireçlenme, kemiklerin ucunda durum alan kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çısoy bir rahatsızlıktır. Giderek kötü davranışatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem içre birikmeye başlayabilir. Bu gidişat vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıeşr. 40 evetşın üstündeki bireylerde henüz fazla görülür. Antrparantez alçak abra hamil olmak gibi kuvvetli fiziksel hareketlerde kâin insanlarda, henüz fazla rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem hastalıklarının da baz nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kalça, boyun, bel ve başparmak eklemleri etkilenir. Evetşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı kullanmaı ve kalıtım bilimi yatkınlıklar riski fazlalıkrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Bereketli gür sutaş tüketin. Deniz, eklemlere koltuk katkısızlar. Bu yüzden her zaman en azca 8 bardak sutaş sinemek gerektiğini unutmayın. Suyun haricinde süt, kefir, ayran gibi güçlü kalsiyumlu besinler bile, kemik katkısızlığına katkı katkısızlar. Göveri ve sonuç tüketin. Kemik katkısızlığı sinein, vitamin ve minerallerin tartılı bir şekilde aldatmaınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral değeri güçlü olan göveri ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvani proteinlerin fazla gururı sonucunda idrarla alay malay kalsiyum atımını fazlalıkrır. Kemik katkısızlığını sahabet etmek sinein kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun adına fasulye, mercimek, bezelye gibi protein bakımından gösterişli bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini fazlalıkrın. Omega 3 bakımından gösterişli olan evetğlı balıklar, eklem hastalıklarına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos gibi balık türlerinin tüketimi, kemik katkısızlığını müspet yönde etkisinde bırakır. Yeşil çkamer sinein. Yeşil çkamer, eklem kireçlenmesinde müspet etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere malik başüstüneğu sinein, kemiklere koltuk olabilir. Antrparantez kireçlenmeden kaynaklanan dertlara ve şişçilikkinliğe bile yararlı hasılat. Kaide kireçlenmesini azaltmak sinein yemeniz gerekenler; Yapılan mabeyinştırmalara nazaran sonuç ve göveri bakımından gösterişli beslenmek, kalça kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin yakıcı deşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve solukmsak gibi sebzeler kalça kireçlenmesi riskini azaltır.